מאחורי כל אמא מניקה יש אמא מעניקה
שיחה עם מעיין אלמגור, יועצת בנבחרת הקוליק של ביוגאיה על סודות ההנקה, הענקה וטיפים להקלה על התינוקי במצבי קוליק. מעיין אלמגור, בת 39, אמא לאיתן ואור מתגוררת בתל אביב, מדריכת הנקה מוסמכת, מנחת הורים ויועצת שינה. שותפה בפיתוח משאבת חלב ייחודית AnnaBella בחברת בינ”ל, מפתחת שיטת “אמא מ(ע)ניקה”, מרצה ומנחה סדנאות שונות להורים ולהורים שבדרך.”
מה הביא אותך לעסוק בתחום? “לאחר שבני הבכור נולד, נחשפתי לעולם ההנקה, לקסם וליופי שבהנקה ובד בבד גם לאתגרים ולמורכבויות שהיא עשויה להביא עימה. התאהבתי בתחום, הבנתי שהנקה היא דבר טבעי שלא בא בטבעיות והחלטתי להפוך אותו למקצוע. כיום אני עוסקת בייעוץ הנקה פרטני לנשים לאחר לידה, מכינה אימהות וזוגות בהריון להנקה ולהורות הראשונית באמצעות תוכנית “אמא מ(ע)ניקה” אותה פיתחתי לאחר ליווי של אלפי נשים וזוגות וכן מעבירה סדנאות והרצאות בתחומים נוספים כמו מעבר למוצקים ותחילת טעימות, שינה, חזרה לעבודה, גמילה מהנקה ועוד.”
מה טיפ זהב להורים חדשים? “אחרי הלידה, אתם מוצפים בעצות מכל עבר. כולם רוצים בטובתכם ובטובת התינוק, אבל יש המון דעות סותרות בכל נושא וזה מבלבל מאוד. שאלו את עצמכם רק שאלה אחת: האם העצה שקיבלתם עכשיו תגרום לתינוק שלכם להרגיש בטוח ומוגן, אם התשובה היא “כן”, כנראה שזו עצה טובה…. אם “לא” – וותרו עליה.”
מה ה-טיפ שלך בנושא קוליק? “שלב הגזים הוא אחת ההתמודדות הקשות ביותר שיש להורים בתחילת הדרך. הורים רבים חווים חוסר אונים בתקופה זו, שבדרך כלל כרוכה בסבל רב, התפתלויות, חוסר שקט והרבה בכי מצד התינוק הרך שלהם. אז מה זה בעצם הגזים האלו ואיך כן אפשר להקל על התינוק?! ראשית חשוב להבין שהגזים הללו הם תופעה שנקראת “קוליק” ומתרחשת אצל תינוקות רבים. לא מדובר על אותם גזים שאנו המבוגרים חשים אחרי חמין של שבת, אלא על עיוותים וכאבים במערכת העיכול הנגרמים כתוצאה מחוסר בשלות שלה וממפגש עם מזון (חלב אם/תמ”ל), ישנן מספר דרכים להקל על הגזים על ידי תנוחות שונות בהן ניתן להחזיק את התינוק, עיסויים, מגע, מנשא, ביוגאיה ועוד ועוד שלא ארחיב עליהם כעת.
דרך מומלצת להקל על התינוק היא על ידי שתיית חליטת תה, שאתן יכולות להכין לבד בבית, הכוללת רכיבים שונים שמקלים על הגזים.
את החליטה שותה האם המניקה ולא התינוק עצמו! והרכיבים עוברים אליו בזמן ההנקה דרך החלב.
מצרפת לכן את הרכיבים והמינונים המדויקים. אני ממליצה להכין קנקן גדול אחת ליום ולהחליף את שתיית המים בשתיית התה.
המתכון:
כף פרחי קמומיל
2 כפות זרעי שומר
כפית זרעי אניס
2 כפיות זרעי כמון
חופן קטן של זרעי הל
כפית זרעי קימל (אם אין עצירות)
אפשר להמתיק ולשתות קר או חם (האמא כמובן לא התינוק) בין ליטר לליטר וחצי ביום, לא בבת אחת כי אז הכל יוצא בשתן…
זה לא הדבר הכי טעים ששתיתי בחיי אבל מתרגלים ומה לא נעשה כדי להקל על הקטנים?! ?
*ההמלצה היא בגדר “תרופת סבתא” ולא המלצה רפואית
לסרטון לתנוחה להקלה על גזים: https://www.youtube.com/shorts/q-1SkJB5X1Y
יש איזה סיפור מהקליניקה שאת גאה בו ורוצה לחלוק איתנו? “יש הרבה לשמחתי. אחת האימהות שפנתה אלי עוד לפני הלידה, בזמן ההיריון ושיתפה אותי שהיא רוצה לנסות להניק אבל נורא פוחדת ומרגישה שהיא “קלולסית” לדבריה וחסרת כל ידע והבנה בעולם הזה. היא היתה מוקפת סיפורים קשים מחברות ובנות משפחה והגיעה מאד חוששת. היא ובן הזוג שלה התחילו תהליך ליווי שהכין אותם לזמן האמת ולשמחתי הם הצליחו להתמודד כל כך יפה עם אתגרי ההנקה והיו הרבה אתגרי הנקה. חלק כללו שיפור טכניקה, ייעוץ טלפוני דחוף, ייעוץ בקליניקה ולאורך כל הדרך היו מלאים אמונה שזה מסתדר ועם מוטיבציה וביטחון שההנקה תסתדר. ואכן פתאום מבלי ששמו לב ההנקה הסתדרה. הם אמרו לי עם יד על הלב שללא התהליך המקדים הם היו מוותרים על ההנקה ממזמן וכל כך מאושרים שלא ויתרו.
הנבחרת של ביוגאיה– אנחנו יודעים את הקושי והתסכול שהורים חווים כאשר לתינוק שלהם יש קוליק, גזים והפרעות שונות בעיכול. על מנת להקל על ההורים גייסנו מומחיות מהשורה הראשונה בארץ לתת להורים מעטפת התמודדות לצלוח את התקופה הזו ולהשיב את השלווה, השמחה ורגעי הקסם הביתה. מוזמנים לקישור לקרוא עוד על הנבחרת של ביוגאיה, לשמוע טיפים ממיטב המומחים ואולי תקבלו מתנות סופר מפנקות. קישור לעמוד הנבחרת והפעילות